GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

23/02/2019

::
Andorra


El Govern adapta el Reglament de desenvolupament de la Llei d'intercanvi automàtic d'informació en matèria fiscal a l'estàndard comú de l'OCDE

Andorra  -  07/02/2018  - 

En la mateixa sessió de Consell de Ministres s'ha aprovat l'ordre ministerial per la qual es requereix a les institucions financeres andorranes que elaborin la seva anàlisi d'afectació a la normativa en matèria d'intercanvi automàtic d'informació, en funció sels serveis financers que prestin. També hauran d'indicar l'estat d'implementació del suport informàtic en matèria d'intercanvi automàtic d'informació

El consell de Ministres, a proposta del titular de Finances, Jordi Cinca, ha aprovat la modificació del Reglament de desenvolupament de la Llei d'intercanvi automàtic d'informació en matèria fiscal.

La modificació ajusta la regulació existent, adaptant els aspectes introduïts per les successives modificacions de la Llei, esclarint aspectes tècnics de la norma i adaptant-la a l'estàndard comú de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) de les normes de comunicació i diligència deguda relatives a la informació sobre comptes financers. També inclou la totalitat dels països amb els quals Andorra intercanviarà informació fiscal el 2018 i el 2019.

L'agost del 2017 el Govern va aprovar el Reglament de desenvolupament de la Llei d'intercanvi automàtic d'informació en matèria fiscal, que desenvolupa determinades obligacions de diligència deguda i de comunicació d'informació a què estan sotmeses les institucions financeres andorranes. Posteriorment, el text legislatiu es va modificar incorporant la llista de les 41 jurisdiccions amb les quals, a partir del 2018, s'intercanviarà automàticament la informació relativa a comptes financers del 2017, en el marc de l'Acord multilateral d'intercanvi automàtic d'informació en matèria tributària entre autoritats competents (MCAA). Addicionalment, la Llei d' intercanvi automàtic informació en matèria fiscal va incorporar la llista de les 32 jurisdiccions amb les quals s'intercanviarà automàticament, l'any 2019, la informació relativa a comptes financers de l'any 2018, en el marc de l'MCAA.

En la mateixa sessió de Consell de Ministres s'ha aprovat l'ordre ministerial per la qual es requereix a les institucions financeres andorranes que elaborin la seva anàlisi d'afectació a la normativa en matèria d'intercanvi automàtic d'informació, en funció sels serveis financers que prestin. També hauran d'indicar l'estat d'implementació del suport informàtic en matèria d'intercanvi automàtic d'informació.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya