GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

21/01/2021

::
Andorra


El Govern facilitarà un tercer test d’antigen gratuït a tots els residents de més de sis anys

Andorra  -  04/01/2021  - 

“Tots tenim una responsabilitat en vacunar-nos”, ha indicat Martínez Benazet, que ha emfatitzat que el fet de vacunar-nos és “per protegir-nos i protegir els altres, així com per tallar la cadena de transmissió del virus”

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquest dilluns que cal continuar extremant les precaucions en les trobades previstes de cara a la celebració dels reis. En aquest sentit, ha recordat que cal fer-se una prova d’antígens si es preveuen relacions fora del nucli convivent i ha afegit que els comuns tenen habilitats punts de lliurament d’aquests tests gratuïts que proporciona el Govern a tots els residents de més de 6 anys. Martínez Benazet ha afegit que s’han ampliat a tres els subministrament de proves gratuïtes, per a cada numero de cens, fins esgotar les existències.

Joan Martínez Benazet ha remarcat que “l’estratègia de cribrar i diagnosticar és l’eina adequada. El ministre ha destacat que els autotest d’antigen estan funcionant i demanen a tota la població que n’adquireixi i els utilitzi com una capa més de seguretat, sense deixar els altres consells bàsics: mascareta, distància, neteja de mans i ventilació”. Justament, el ministre ha apuntat que els test d’antigen han permès detectar casos positius i frenar una seixantena de reunions familiars durant les festes de Nadal. “Seguint l’operativa que defineixi cada comú, els ciutadans podran obtenir un tercer test que donarà més seguretat en les pròximes reunions familiars”, ha afegit. Fins a la data s’han distribuït, a través dels comuns, un total de 69.724 proves, de manera gratuïta, als ciutadans residents a Andorra.

Pel que fa a la campanya de vacunació, el titular de Salut ha afirmat que en els pròxims dies es rebran 2.000 dosis de la vacuna Pfizer des d’Espanya que s’administraran, en dues vegades, a un total de 1.000 persones. Així, primer es vacunaran tots els residents dels centres sociosanitaris que no tinguin anticossos. En aquest primer torn d’un miler de persones també es vacunaran els treballadors dels centres sociosanitaris, així com gran part del personal sanitari del SAAS que no tinguin anticossos. El ministre ha recordat que la vacuna serà voluntària per a tots els ciutadans del país.

“Tots tenim una responsabilitat en vacunar-nos”, ha indicat Martínez Benazet, que ha emfatitzat que el fet de vacunar-nos és “per protegir-nos i protegir els altres, així com per tallar la cadena de transmissió del virus”.

El Govern informa que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 8.249 persones –7.392 corresponen a la segona onada–. El total de defuncions fins a la data és de 84. Actualment hi ha 617 casos actius: 19 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 4 a l’UCI, 1 d’elles requereix ventilació mecànica. A la planta COVID-19 habilitada al Cedre hi ha 9 ingressats. Finalment, pel que fa a la població escolar, no hi ha aules estan sota vigilància activa i es registren 19 en vigilància passiva.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya