GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

11/05/2021

::
Andorra


Les agrupacions en terrasses i restaurants i les reunions de treball, familiars o d’amics passen a un màxim de quatre persones

Andorra  -  20/11/2020  - 

El cap de Govern també ha explicat que durant els pròxims dies es valorarà incloure un alleugeriment en els aforaments en els esdeveniments culturals

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, han anunciat el relaxament d’algunes de les mesures de caràcter temporal decretades per a contenir la propagació de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 que afecten bars i restaurants i les reunions de familiars i/o amics.

Així, a partir del pròxim dimarts als bars i cafeteries el nombre màxim de persones per taula continua sent de 2 en els espais interiors, però passa a 4 persones per taula en els serveis a l’exterior. El límit establert en aquests establiments exclou els nuclis convivents superiors.

En els restaurants es podran agrupar un màxim de 4 persones per taula, llevat que el nucli convivent sigui superior. Els clients hauran de dur la mascareta fins al moment de consumir.

Pel que fa a les reunions de treball presencials, el màxim de persones també passa a ser de 4 persones, com també el de les reunions de familiars i/o amics –llevat que el nucli convivent sigui superior–.

Xavier Espot ha afirmat que les decisions d’alleugeriment puntual estan consensuades amb el Comitè Tècnic COVID, tenint en compte la situació epidemiològica i la pressió sobre el sistema sanitari. En aquest sentit, Joan Martínez Benazet ha informat que la incidència de la pandèmia al país està disminuït lentament. La taxa de reproducció (RO) se situa en 0,87 i el percentatge de positivitat de la darrera setmana disminueix fins al 8,3%.

El cap de Govern també ha explicat que durant els pròxims dies es valorarà incloure un alleugeriment en els aforaments en els esdeveniments culturals.

Espot ha conclòs que la resta de mesures fins ara vigents es mantenen igual i que es revisaran i actualitzaran cada vuit dies seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Actualització epidemiològica del 20 de novembre

El ministre de Salut ha exposat que la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 6.142 persones –5.284 corresponen a la segona onada–. El total de defuncions fins a la data és de 76.

Hi ha 827 casos actius: 12 persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora Meritxell i 9 a l’UCI (6 dels quals requereixen ventilació mecànica). A la planta COVID-19 habilitada al Cedre no hi ha cap resident ingressat.

Pel que fa al brot detectat al Centre Penitenciari de la Comella, Martínez Benazet ha informat que actualment hi ha 10 treballadors positius –8 agents, 1 tècnic de manteniment i 1 administratiu–. El nombre d’interns afectats segueix sent 5: 3 del mòdul de preventius, 1 del mòdul de dones i 1 pres en règim de semillibertat que no estaria relacionat amb el mateix brot i que resta en aïllament al seu domicili fins que hagi superat la malaltia.

De la mateixa manera, el titular de Salut també s’ha referit als positius que el SAAS ha detectat a la planta de Medicina Interna: 7 professionals sanitaris (1 infermer, 5 auxiliars d’infermeria i 1 estudiant en pràctiques) i 2 pacients, que ja han estat traslladats a la planta habilitada per a pacients COVID-19. Arran d’aquests positius, el SAAS ha procedit a cribrar la resta de pacients que estaven ingressats a la mateixa planta i s’està a l’espera de rebre resultats.

Paral·lelament, el ministre també ha avançat que a partir d’aquest dissabte l’stoplab mòbil se situarà a Sant Julià de Lòria i donarà servei entre les 8 del matí i del 8 del vespre. Cal demanar cita prèvia al telèfon 821955.

Cribratge escolar d’hivern

Finalment, pel que fa a la població escolar, Martínez Benazet ha explicat que hi ha 35 aules sota vigilància activa –12 total i 23 parcial– i 63 en vigilància passiva. En aquest sentit, ha avançat també com s’organitzarà el programa de cribratge d’hivern al col·lectiu escolar per minimitzar el risc de transmissió.

La primera fase començarà el 30 de novembre als alumnes i personal de batxillerat, formació professional i ensenyament superior.

La resta es cribraran en una segona fase. Mentrestant, el ministre ha exposat que el personal docent i de suport d’aquests nivells educatius poden fer-se la prova a qualsevol dels stoplabs actualment actius. En aquest cas, no serà necessari que demanin cita prèvia, però caldrà que respectin la següent distribució: dilluns, centres de Canillo i Encamp; dimarts, centres d’Ordino i la Massana; dimecres, centres d’Andorra la Vella; dijous, centres de Sant Julià i Andorra la Vella; divendres, centres d’Escaldes-Engordany.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya