GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

21/09/2020

::
Andorra


L’arribada de cinc nous aparells procedents de la Xina fan que l’Hospital ja disposi de 37 respiradors per fer ventilació mecànica

Andorra  -  12/04/2020  - 

De fet, el ministre ha destacat que actualment hi ha un total de 14 pacients a l’UCI que requereixen ventilació mecànica, pel que “s’està lluny del col·lapse”

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat aquest diumenge de l’arribada a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell dels ventiladors procedents de la Xina. Amb la incorporació d’aquests cinc nous aparells, el centre sanitari ja en disposa de 37, una xifra molt per sobre de la necessària actualment. De fet, el ministre ha destacat que actualment hi ha un total de 14 pacients a l’UCI que requereixen ventilació mecànica, pel que “s’està lluny del col·lapse”.

En aquest sentit, Martínez Benazet ha recordat que entre els ingressats sota aquestes característiques hi ha la dona que ahir es va traslladar des de l’Alt Urgell. El ministre ha destacat de nou la bona entesa amb els països veïns, que permet la col·laboració i la cessió d’espais i material sempre que sigui necessari i possible. Així, ha afegit que aquest matí ha parlat amb les autoritats franceses per oferir-los la possibilitat d’acollir pacients gals si és precís, “un gest que des de França s’ha agraït enormement”. A més, el titular de Salut ha recordat que gràcies a la col·laboració oferta pel copríncep francès ara fa unes setmanes i en motiu de la crisi de la COVID-19, Andorra rep material provinent del país del nord de manera fluida i constant.

Martínez Benazet també ha fet referència a les dades epidemiològiques, que per segon dia consecutiu evidencien un descens del nombre de casos actius al Principat. Així, avui n’hi ha 19 menys que ahir i la xifra se situa en els 481. D’aquests, 42 estan ingressats a l’Hospital i la resta segueixen el tractament al seu domicili. També ha augmentat el nombre de pacients donats d’alta, situant-se en les 128 persones. El ministre ha destacat que gràcies a les mesures endegades pel Govern per tal de limitar el contacte mitjançant el confinament de la població, “s’ha evitat el pic de casos que tant ens feia patir”.

Finalment, el ministre de Salut s’ha referit als testos d’anticossos que és previst fer a tota la població. El titular de la cartera ha refermat la voluntat de l’Executiu de començar a fer aquestes proves abans del mes de maig, tot just després que arribi el material al Principat. En aquest sentit, ha avançat, “ja es treballa en el protocol per saber com s’organitzarà la realització d’aquests testos”.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya