GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

17/01/2021

::
Andorra


Els sanitaris cubans s'incorporen al SAAS per donar suport als professionals d'Andorra

Andorra  -  08/04/2020  - 

Els professionals cubans van arribar al Principat el 29 de març gràcies a la feina diplomàtica encapçalada per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha confirmat aquest dimecres durant la roda de premsa d’actualització sobre la situació ocasionada per la COVID-19 que els sanitaris procedents de Cuba ja s’han incorporat al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària per tal de donar suport als professionals del país. La seva incorporació a l’Hospital es dóna després que se’ls repetissin les analítiques de PCR i totes resultessin negatives en coronavirus.

Així, aquest matí els 39 sanitaris cubans, 12 metges i 27 infermers, s’han repartit entre els diversos torns per així poder donar descans ordenat als treballadors del SAAS. Entre els professionals que han arribat del Carib, hi ha especialistes en medicina intensiva, internistes, anestesistes i hematòlegs. Tots ells van rebre una primera formació la setmana passada i se n’aniran fent més mentre duri la seva estada al Principat.

Els professionals cubans van arribar al Principat el 29 de març gràcies a la feina diplomàtica encapçalada per la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach i la seva ajuda en un moment tant excepcional com aquest ha estat molt ben valorada per l’Executiu.

En relació amb l’actualització sanitària, Joan Martínez Benazet ha informat que avui hi ha un total de 489 casos actius, dels quals 55 es troben ingressats a l’Hospital i 13 requereixen ventilació mecànica. En aquest sentit, el ministre ha destacat que “per quart dia no hi ha hagut nous ingressos a l’UCI, que aquesta tarda és previst que una persona l’abandoni avui”, pel que és optimista pel que fa a l’ús dels recursos que hi ha disponibles al centre sanitari.

També ha recalcat que “el nombre d’altes ha pujat amb força, arribant a les 52”, 13 més que ahir. Tot i això, ha repetit que “si la població trenca les mesures d’aïllament social, hi haurà un rebrot”, una situació que “s’ha d’evitar en tot cas”.

Finalment, el titular de la cartera de Salut ha tornat a fer una crida a abastir-se de les mascaretes d’una manera progressiva: “no anem tots a comprar-ne ara, hem d’estar confinats”. El ministre també reiterat que l’abastiment d’aquest producte està garantit i que se n’enviaran noves remeses a les farmàcies mentre sigui necessari.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya