GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

18/11/2018

::
Andorra


Al 2017 Voluntariat ha participat en 19 esdeveniments i ha mobilitzat 670 voluntaris

Andorra  -  05/12/2017  - 

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert ha recordat que les missions del Departament de Joventut i Voluntariat són el reconeixement de l'esforç, el foment de la cooperació, i el desenvolupament social

Coincidint amb el Dia internacional del Voluntariat, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i el coordinador de polítiques de Joventut i Voluntariat, Agustí Pifarré, han fet balanç aquesta tarda de l'activitat de Voluntariat durant el 2017.

Així doncs, al llarg de l'any, Voluntariat ha participat en 19 esdeveniments que ha mobilitzat 670 voluntaris. Els esdeveniments més importants, i que han requerit més participació de voluntaris han estat el Cirque du Soleil, la Vuelta a Espanya, la Bicicletada, la Cursa de la Dona, la Caminada contra el càncer, el Dia de l'esport per a tothom, la Cursa popular Anyós Park, i el Territori Special.

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert ha recordat que les missions del Departament de Joventut i Voluntariat són el reconeixement de l'esforç, el foment de la cooperació, i el desenvolupament social. També ha explicat que les seves funcions són el foment de la participació ciutadana i comunitària; la coordinació de l'activitat dels voluntaris respectant la seva autonomia; la formació i el reconeixement de les activitats formatives; facilitar el suport tècnic a les entitats; i promoure convenis de col·laboració. En aquest sentit, la ministra ha ressaltat que a Andorra el voluntariat compleix totes les funcions encomanades i també ha recordat que al Principat l'activitat del voluntariat està regulat en base a la llei del 2010, amb 6 àmbits d'actuació: cultural, esportiu, ambiental, social, cooperació internacional, i protecció civil.

Les condicions per a la implicació del Departament de Joventut i Voluntariat en un esdeveniment són la finalitat social de l'acte, que sigui un esdeveniment popular o de país, i sense ànim de lucre. Una vegada s'ha rebut la demanda de voluntaris, i que el resultat de l'estudi hagi estat favorable, el departament activa la borsa de voluntaris, gestiona i coordina les persones admeses. Així mateix, es coordina amb els organitzadors, Protecció Civil i els efectius dels cossos especials. Es destaca que el cos de voluntaris és divers i de totes les edats, i segons ha ressaltat el coordinador de polítiques de Joventut i Voluntariat, Agustí Pifarré, les tasques encomanades s'adapten al grau de funcionalitat de cada persona, de tal manera que la mobilització d'aquest col·lectiu heterogeni també contribueix a la seva integració i cohesió social. Des del Departament de Joventut i Voluntariat s'estableixen programes formatius oberts com el curs d'iniciació al voluntariat, la formació de primers auxilis i riscos naturals, i la formació en competències bàsiques del voluntari. Respecte a les activitats de promoció, cada any la presentació té lloc a la primavera en un acte que se celebra a Aina. Enguany, com a prova pilot, també s'ha participat a la Fira d'Andorra la Vella, amb un balanç positiu, per la inscripció d'una cinquantena de nous voluntaris, xifra que situa el nombre de voluntaris de la base de dades en unes 260 persones.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya