GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

24/05/2020

::
Andorra


El Govern aprova el Projecte de llei del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària

Andorra  -  28/11/2019  - 

La Llei del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària vol dotar de nous mecanismes de gestió i major transparència a l’entitat

El consell de Ministres ha aprovat, a proposta del titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, el Projecte de llei del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària. Amb el nou text, el SAAS manté com a funcions la gestió de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i dels Centres d’Atenció Primària i hi afegeix la gestió de l’atenció sanitària dels centres sociosanitaris de propietat pública i l’atenció sanitària escolar, així com la coordinació de les emergències i urgències mèdiques. Per contra, s’elimina la funció de la inspecció sanitària.

La llei elimina la figura del Consell Directiu i es crea un Consell d’Administració més professionalitzat. L’òrgan estarà format per persones amb coneixement en l’àmbit de la salut o estratègics per al SAAS, un jurista que farà de secretari, un representant de pacients i un representant dels col·legis professionals. L’objectiu és augmentar la transparència i l’agilitat del SAAS per a garantir la continuïtat assistencial. També s’inclou la creació d’una comissió entre el Govern i el SAAS per garantir la tutela i el seguiment dels objectius definits per l’executiu, així com una altra comissió, aquesta entre el SAAS i la CASS, per millorar la coordinació entre ambdues institucions. També

A més i per tal d’agilitar els processos, la Direcció General tindrà la possibilitat de contractar personal i fer altres petites contractacions necessàries per a garantir la continuïtat del servei públic d’assistència sanitària. Alhora, i per assegurar que els processos de contractació es fan segons la llei de contractació pública, hi haurà una intervenció delegada amb una dedicació de 40 hores setmanals. El text regula el tipus de vinculació del personal amb el SAAS, que pot ser laboral o amb contracte administratiu en el cas dels metges per compte propi.

Finalment, la nova norma també ha de donar resposta als nous convenis amb altres organismes locals o estrangers per afavorir el treball organitzat amb una estructura en xarxa.

La Llei del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària vol dotar de nous mecanismes de gestió i major transparència a l’entitat.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya