GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

20/07/2019

::
Andorra


Andorra i Moçambic signen l’establiment de relacions diplomàtiques

Andorra  -  16/01/2019  - 

Amb aquesta signatura ambdós països impulsen els lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic, i cultural que s'inclouen en la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques i els principis i normes fonamentals de la Carta de les Nacions Unides i del dret internacional

L'ambaixador d’Andorra a la República portuguesa, Jaume Serra, i el seu homòleg de Moçambic, Joaquim Casimiro Simeão Bule, han signat aquest dimarts a Lisboa l'establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països.

Amb aquesta signatura ambdós països impulsen els lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic, i cultural que s'inclouen en la Convenció de Viena sobre relacions diplomàtiques i els principis i normes fonamentals de la Carta de les Nacions Unides i del dret internacional.

Els ambaixadors han celebrat la signatura i han manifestat la voluntat de reforçar i estrènues les seves relacions. Des de l’any 2008, el Govern d’Andorra subvenciona la Fundació Ibo, una ONG que té per objectiu el desenvolupament integral de l’illa moçambiquesa d’Ibo. En els darrers 3 anys les subvencions atorgades s'han centrat en la promoció dels drets de la dona

Moçambic és un dels tres països membres de la Comunitat de Països de Llengua Portuguesa (CPLP) amb els quals encara no s’havia establert relacions diplomàtiques. Andorra és membre observador de la CPLP des del mes de juliol de 2018.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya