GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

23/05/2019

::
Andorra


Andorra esdevé signatària del multilateral de l’OCDE per intercanviar informació amb els diferents països d’aquest acord

Andorra  -  11/10/2018  - 

Aquest acord s'emmarca dins els compromisos adoptats amb els estàndards internacionals i amb la lluita contra l'evasió fiscal, que com a membre del Marc Inclusiu, Andorra participa des de l'any 2016, amb la posada en marxa de les reformes liderades per l'OCDE en matèria d'erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis (Projecte BEPS)

El Govern ha aprovat, a proposta del titular de Finances, Jordi Cinca, la signatura de l'acord multilateral de l'OCDE que permet intercanviar informació país per país amb totes les autoritats competents signatàries i no sigui inclosa a la llista de jurisdiccions no-recíproques.

Aquest acord s'emmarca dins els compromisos adoptats amb els estàndards internacionals i amb la lluita contra l'evasió fiscal, que com a membre del Marc Inclusiu, Andorra participa des de l'any 2016, amb la posada en marxa de les reformes liderades per l'OCDE en matèria d'erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis (Projecte BEPS).

Per complir aquest estàndard mínim, Andorra ha introduït les modificacions legislatives necessàries per regular l'obligació i les condicions per a la presentació d'aquesta informació país per país, tal com preveu la Llei d’Impost de Societats, aprovada el passat mes d’abril. La informació és la referida a les empreses residents fiscals al país que formin part d'un grup multinacional que hagi facturat un mínim de 750 milions d'euros durant l'exercici fiscal immediatament anterior al de presentació de la informació. Segons la legislació andorrana, aquests requeriments d'informació són aplicables als exercicis fiscals de presentació que s'iniciïn a partir de l'1 de gener de 2018.

La signatura de l'instrument multilateral es durà a terme el 18 d’octubre, per part de la secretària d'estat d'Afers Financers Internacionals, Claudia Cornella a la seu de l'OCDE a París.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya