GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

23/05/2019

::
Andorra


Es presenta la Guia de Col·laboració i els protocols d'actuació en casos de violència de gènere i domèstica

Andorra  -  07/06/2018  - 

Segons ha explicat el ministre, Xavier Espot, la guia és el resultat de dos anys d'un treball transversal amb la participació de diferents ministeris i altres institucions públiques, així com de la societat civil implicada en casos de violència de gènere i domèstica

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha presentat aquesta tarda la Guia de Col·laboració i els protocols d'actuació en casos de violència de gènere i domèstica. Aquest document ha estat elaborat per la Comissió Nacional de Prevenció de la Violència de Gènere i Domèstica (CONPVGD), i ja ha estat validat en la reunió celebrada aquest passat dimarts.

La presentació d'avui també ha comptat amb la participació de la secretària d'Estat d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll; la secretària d'Estat de Justícia i Interior, Ester Molné; el secretari d'Estat de Salut, Joan León; i la directora del Departament d'Inspecció i Qualitat Educativa, Marie Pagès, qui han desglossat les característiques principals dels àmbits d'intervenció i dels protocols que afecten les seves respectives àrees d'actuació.

Segons ha explicat el ministre, Xavier Espot, la guia és el resultat de dos anys d'un treball transversal amb la participació de diferents ministeris i altres institucions públiques, així com de la societat civil implicada en casos de violència de gènere i domèstica. El resultat és un document molt detallat que ordena totes les actuacions dels diferents ministeris i departaments implicats en aquesta problemàtica, i que estableix els protocols d'actuació a seguir per part de cada àrea d'intervenció: Afers Socials, Ocupació, Salut, Policia, Justícia, i Educació, entre d'altres. Xavier Espot ha ressaltat que la guia també dona compliment als mandats legals que marquen la Llei per a l'eradicació de la violència de gènere i domèstica, i la Llei de serveis socials i sociosanitaris. Així mateix, el document estableix els marcs legals d'intervenció seguint els criteris internacional i nacional.

Els principis rectors de l'actuació que marca la guia en casos de violència de gènere i domèstica són la prevenció, la intervenció integral, la transversalitat de gènere, i la participació ciutadana. El document, que recull les bones pràctiques d'intervenció, és una eina pedagògica adreçada als professionals que intervenen directament o indirectament en casos de violència de gènere i domèstica. La guia també esdevé un canal d'informació i sensibilització per a la població en general, amb l'objectiu primordial de permetre la detecció i la prevenció de casos de violència de gènere i domèstica. També es dedica un ampli apartat als menors per actuar en casos de violència infantil, i té un apartat específic per a la violència familiar.

Està prevista la constitució d'una comissió de seguiment que avaluarà periòdicament la guia i aportar-hi les modificacions que s'escaiguin. El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ja ha avançat que s'està treballant en altres protocols a banda dels que ja s'han convingut.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya