GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

23/05/2019

::
Andorra


L'Arxiu Nacional publicarà un nou catàleg digital dedicatals infants

Andorra  -  04/06/2018  - 

Entre les fotografies que s’exhibiran hi ha una de les primeres imatges de nens i nenes de l’Arxiu Nacional d’Andorra, presa l’any 1896 per l’editor català Mata i Companyia de Barcelona, del fons de la Casa Rossell d’Ordino, on es veu la fàbrica de tabacs Claramunt, ubicada a Santa Coloma

El proper 4 de juny, en motiu del dia internacional de la infància, l'Arxiu Nacional publicarà a través del i les xarxes socials, un nou catàleg digital, aquest cop dedicat als infants, sota el títol “Esmolets ! La canalla d’Andorra del 1896 al 1960”. Aquesta publicació, segueix la línia iniciada amb la realitzada l’any 2017 sota el títol “Dones i societat”, per dona visibilitat a l’evolució de la societat andorrana.

El catàleg permet construir un relat de la vida quotidiana dels habitants del Principat i en aquest cas dels nens i nenes, des de l’any 1896 fins als anys 60 del segle XX. Acompanyant les 138 imatges, es troba un text d’Albert Villaró “Cap a estudi” i els textos de l’antropòloga i responsable de l’Arxiu d’Etnografia, Isabel de la Parte.

Les imatges que es mostren pertanyen als arxius Josep Alsina, casa Cremat, casa Rossell, Francesc Pantebre, Narcís Casal, casa Areny-Plandolit, Builles, Guillem de Plandolit, Julià Reig Roqueta, etc.

La mostra s’organitza en diferents apartats: La canalla i la família, Ora et labora, L’escola, L’edat de la innocència i la Vida social. A partir d’aquests conceptes es podrà navegar per quasi cent anys d’història fotogràfica del Principat.

Entre les fotografies que s’exhibiran hi ha una de les primeres imatges de nens i nenes de l’Arxiu Nacional d’Andorra, presa l’any 1896 per l’editor català Mata i Companyia de Barcelona, del fons de la Casa Rossell d’Ordino, on es veu la fàbrica de tabacs Claramunt, ubicada a Santa Coloma.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya