GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

23/05/2019

::
Andorra


El Programa Renova Fotovoltaica incorpora un ajut directe de fins el 40% de la instal·lació

Andorra  -  21/05/2018  - 

La reunió es va centrar especialment en les novetats que incorpora el Renova Fotovoltaica, que aporta un nou plantejament d’ajut per adaptar-se al Projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, que preveu que es permeti l’autoconsum

L’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic va presentar, el passat divendres, el nou programa Renova 2018 a diferents actors interessats. El cap de l’Oficina, Carles Miquel, va explicar les novetats que incorpora enguany el Renova i especialment el Renova Fotovoltaica, que transforma els ajuts a la venda d’energia previstos fins ara en ajuts directes a la instal·lació.

La convocatòria per al 2018 del programa Renova de foment de l’eficiència energètica dels edificis i l’ús de les energies renovables es va obrir el passat mes de març, i amb la voluntat de fer-ne el màxim de difusió, l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic va presentar-ne els detalls a instal·ladors, enginyers, advocats, arquitectes i agents immobiliaris interessats. En la reunió van estar representades també la Confederació Empresarial Andorrana, Agreda, l’Acoda, Andorra Telecom i Feda.

La reunió es va centrar especialment en les novetats que incorpora el Renova Fotovoltaica, que aporta un nou plantejament d’ajut per adaptar-se al Projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, que preveu que es permeti l’autoconsum. Així, en lloc de subvencionar la venda d’energia fotovoltaica que s’injecti a la xarxa, el nou programa fomenta el fotovoltaic amb un ajut directe a la instal·lació del 40% amb un topall de 20.000 euros. D’aquesta manera es vol aixecar la barrera que pot suposar la inversió inicial necessària.

D’altra banda, en la reunió també es va informar de la branca del programa Renova+, que vol fomentar les actuacions globals en edificis. Amb el Renova+ es volen fomentar actuacions que tinguin efecte sobre tot un edifici, i per això s’augmenten els topalls de subvenció que es poden atorgar a les actuacions que assoleixin una millora de la certificació energètica. En cas que s’assoleixi una qualificació A el topall de subvenció s’augmenta fins als 125.000 euros, amb un percentatge de subvenció del 30%, i quan s’assoleixi qualificació B el topall serà de 100.000 euros, amb un percentatge del 25%.

Pel que fa al programa Renova clàssic, les actuacions de millora de l’eficiència energètica sobre determinats elements de l’envolupant de l’edifici es diferencien en dues categories per fomentar les actuacions amb major impacte. Així, les millores en façanes i cobertes es podran subvencionar entre un 14 i un 18% segons el nivell de millora, mentre que les actuacions sobre finestres es limitaran entre un 5 i un 14%.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya