GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

18/01/2019

::
Andorra


Protecció Civil i Creu Roja Andorrana impulsen el Grup Logístic per assegurar els recursos complementaries en casos d'emergències

Andorra  -  08/05/2018  - 

El cap de Govern, Antoni Martí, juntament amb la resta d'assistents a la presentació del Grup Logístic, entre elles la secretària d'Estat de Justícia i Interior, Ester Molné, ha visitat l'exemple de camp base d'emergències, muntat en l'aparcament davant de l'edifici Administratiu del Govern, on s'ha ensenyat diferents equipaments del GL

El Departament de Protecció Civil i la Creu Roja Andorrana han presentat aquest matí el Grup Logístic (GL) que s'integra en el Centre de Comandament Avançat (CCA) del Pla Nacional d'Emergències. La presentació s'ha dirigit als representants dels cossos especials i altres col·lectius professionals i voluntaris que participen en operacions d'emergència (policia, bombers, COEX, agents de circulació, agents sanitaris, etc.)

El Departament de Protecció Civil i la Creu Roja Andorrana cooperen amb la finalitat d'optimitzar els recursos tècnics i humans que intervenen en operacions d'emergència. Així doncs, el Grup Logístic, juntament amb els altres 4 grups del CCA (Grup d'Intervenció, Grup d'ordre, Grup sanitari, i Grup de recolzament tècnic), constitueix l'equip de treball que s'activa en casos d'emergència, tot i que, cada grup té definides i desplega les seves pròpies funcions d'actuació. L'objectiu principal del GL és assegurar la provisió dels recursos complementaris necessaris per a la gestió d'una emergència. En aquest sentit, garanteix les comunicacions entre els centres operatius, dona suport a l'abastament de queviures per al personal dels grups d'actuació, col·labora en el transport de persones, i organitza zones de refugi temporals.

EL Grup Logístic compta amb equipament divers com carpes i vehicles que permeten establir un camp base pròxim a la zona on ha succeït l'emergència. Destaca el vehicle de suport als grups d'actuació. Es tracta d'una camioneta 4x4 de la Creu Roja que ha estat adaptada especialment per poder subministrar queviures (begudes calentes i menjar) fins a 50 persones en una primera activació, gràcies també amb el conveni establert amb el Rebost del Padrí.

El cap de Govern, Antoni Martí, juntament amb la resta d'assistents a la presentació del Grup Logístic, entre elles la secretària d'Estat de Justícia i Interior, Ester Molné, ha visitat l'exemple de camp base d'emergències, muntat en l'aparcament davant de l'edifici Administratiu del Govern, on s'ha ensenyat diferents equipaments del GL.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya