GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

18/10/2018

::
Andorra


S'inicien els treballs d'actualització de l'estudi dels gravats del Roc de les Bruixes de Prats

Andorra  -  04/05/2018  - 

El 2017 el Departament de Patrimoni Cultual va contactar l'associació francesa "Groupe de Recherches Archéologiques et Historiques de Cerdagne" (GRAHC) per aprofundir en l'estudi general dels gravats rupestres d'Andorra

L'arqueòleg francès, especialista en gravats rupestres, Pierre Campmajo, serà l'encarregat de realitza l'aixecament dels gravats del Roc de les Bruixes de Prats, per encàrrec del Ministeri de Cultura, Joventut i esports.

Campmajo, provinent de l'associació francesa "Groupe de Recherches Archéologiques et Historiques de Cerdagne" (GRAHC), ha començat aquest matí el seu treball de documentació dels gravats a partir les còpies fidedignes que es troben a l'exterior del Palau de Gel de Canillo, acompanyat de Berna Garrallà, cap d'Àrea de Conservació i Restauració del Departament de Patrimoni Cultural.

El 2017 el Departament de Patrimoni Cultual va contactar l'associació francesa "Groupe de Recherches Archéologiques et Historiques de Cerdagne" (GRAHC) per aprofundir en l'estudi general dels gravats rupestres d'Andorra. Es va signar un conveni de col·laboració amb aquesta associació que compta amb arqueòlegs experts en aquestes manifestacions artístiques. Aquest conveni ha de permetre l'actualització de la informació i el coneixement dels gravats rupestres, en concret els del Roc de les Bruixes de Prats, per tal de desenvolupar la tasca de difusió i preservació d'aquest patrimoni.

En aquesta primera fase de col·laboració amb el GRAHC, l'arqueòleg francès, se centrarà en l'estudi exhaustiu dels gravats del Roc de les Bruixes de Prats. Les conclusions de l'estudi es difondran a través d'un document audiovisual, produït per Patrimoni Cultural, que divulgarà aspectes relatius al significat d'aquests gravats i el mètode de conservació. Aquest document substituirà al que es va produir al final dels anys 1990 i que des de Patrimoni s'ha considerat ja obsolet, tant des del punt de vista tècnic com dels continguts.

Pierre Campmajo és un especialista en gravats de la zona dels Pirineus Orientals. Va presentar la seva tesi doctoral l'any 2008, després de 25 anys de dedicació, sobre "els gravats rupestres de Cerdanya, de la fi de l'edat del ferro a l'època contemporània (corpus, aproximació cronològica, espacial i cultural)", dirigit pel professor Jean Guilaine.

Expert associat U M R 5608 EHESS CNRS Traces Université de Toulouse Jean Jaurés, Pierre Campmajo treballa als Pirineus des de fa més de 50 anys. Estudia especialment les cultures de l'edat del bronze i del ferro, entre 2500 anys i el final del 1r segle abans de la nostra era.

La seva tesi doctoral la va publicar l'editorial dels Trabucaires de Perpinyà, reuneix més de 30 anys de recerca sobre el tema de l'art rupestre post glaciar a l'aire lliure. Aquests anys de recerca li han permès descobrir i estudiar més de 40 jaciments que presenten més de 10.000 dibuixos. Pierre Campmajo també ha assessorat el tribunal de Niça com a expert en un conflicte entre dos investigadors.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya