GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

19/10/2018

::
Andorra


El Govern replanteja el sistema d’avaluació de la CONAVA enfocant-lo cap a la valoració de les capacitats

Andorra  -  16/04/2018  - 

La reunió del CONADIS ha comptat també amb la participació del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, dels secretaris d’Estat Ester Fenoll i Joan León, dels representants de les diferents associacions de persones amb discapacitat i de les entitats prestadores de serveis

El Consell Nacional de la Discapacitat (CONADIS) ha mantingut, aquest dilluns, la seva reunió anual presidida pel cap de Govern, Antoni Martí. Un dels punts protagonistes de la reunió ha estat la presentació del nou sistema de valoració de les capacitats en què s’està treballant per incloure’l en el Reglament de la Conava. En aquest sentit, el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha avançat que es planteja un canvi de paradigma per centrar la valoració en les capacitats de la persona i no en les seves discapacitats.

La reunió del CONADIS ha comptat també amb la participació del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, dels secretaris d’Estat Ester Fenoll i Joan León, dels representants de les diferents associacions de persones amb discapacitat i de les entitats prestadores de serveis.

Com és habitual, en la reunió s’han tractat les diferents polítiques en favor de les persones amb discapacitat, s’ha presentat la memòria d’activitats de l’Àrea de Promoció de l’Autonomia Personal, i el balanç de l’estratègia de la Inserció laboral, que està plenament consolidada. A més, s’ha parlat del projecte de llei de la infància i de l’adolescència, que també afecta aquest col•lectiu.

Pel que fa a la Llei de mesures urgents, s’han comentat els aspectes més rellevants que encara cal desenvolupar, i se n’ha destacat la modificació del Reglament de la CONAVA pel que fa a la valoració de la capacitat, que es preveu que estigui enllestit a principis del 2019. En aquest sentit, els doctors de la Universitat de Barcelona que assessoren en aquesta matèria han exposat el nou plantejament que es proposarà per centrar l’avaluació en les capacitats i en allò que cal garantir perquè les persones es puguin desenvolupar amb igualtat de condicions.

Així, el futur reglament preveurà que el que es valori sigui el grau de capacitat, i en funció d’aquest s’aportaran els ajustaments necessaris perquè la persona pugui desenvolupar-se com qualsevol altre.

Pel que fa a l’estratègia d’inclusió laboral, el ministre ha valorat molt positivament com s’ha desenvolupat, ja que a banda de les contractacions que ja s’han assolit amb la Xarxa d’empreses inclusives, també s’ha aconseguit eliminar del tot els contractes de baix rendiment que tenien algunes persones amb discapacitat.

Espot ha subratllat que a l’inici de l’estratègia existien prop d’una vuitantena de contractes de baix rendiment, i que gràcies a les accions dutes a terme, però també en gran mesura a la implicació de les empreses, s’ha aconseguit que totes les persones que percebien un salari inferior a l’establert per causa de tenir una discapacitat, ara cobrin l’equivalent a les hores que treballen, sense cap menyscabament.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya