GIRONANOTICIES.COM - Logo

El diari digital d'Andorra!

18/01/2019

::
Andorra


Andorra i França refermen la bona col·laboració fronterera en la lluita contra el tràfic il·lícit de mercaderies

Andorra  -  08/04/2018  - 

Albert Hinojosa iJean Michel Pillon han explicat que aquesta cooperació entre els dos cossos permetrà establir les mesures d’operativitat de treball conjunt

El director general del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, i el director regional de Duanes de Tolosa del Llenguadoc, Jean Michel Pillon, s’han reunit avui a la duana de Portà, on han posat de manifest la bona col·laboració existent entre Andorra i França en matèria de control fronterer, i en la lluita contra el contraban entre els dos països. La trobada ha comptat amb la presència de l’ambaixadora de França a Andorra, Jocelyne Caballero.

La cooperació transfronterera en matèria policial i duanera fa anys que existeix, i és plasmada en el conveni pactat entre Andorra i França el 2014, que ha entrat en vigor el passat 1 d’abril. Durant la visita a Andorra del ministre d'Acció i Comptes Públics francès, Gérald Darmanin, el passat 16 de març, es va signar un protocol de cooperació conjunta de lluita contra el contraban.

L’eradicació del tràfic il·lícit de mercaderies és una de les prioritats principals compartides per Andorra i França. Així ho han refermat i recordat Albert Hinojosa i Jean Michel Pillon, a la duana de Portà, on efectius dels cossos duaners d’Andorra i França han realitzat, conjuntament, controls de vehicles, en el marc de la cooperació conjunta de lluita contra el contraban de tabac i el tràfic de mercaderies il·lícites.

Albert Hinojosa iJean Michel Pillon han explicat que aquesta cooperació entre els dos cossos permetrà establir les mesures d’operativitat de treball conjunt: coordinar millor els controls, intensificar l’intercanvi de la informació conjunta, i millorar el coneixement de les xarxes de contrabandistes i la seva manera d’operar, i en conseqüència com actuar millor contra ells. També han reiterat que tot i que la col·laboració entre Andorra i França en matèria de duanes i policial fa anys que es ve realitzant, la nova situació, amb l’entrada en vigor del conveni i l’aplicació del protocol, oficialitza aquesta cooperació i aporta un nou estatus institucional.

El director general del Departament de Tributs i Fronteres, Albert Hinojosa, ha recordat que entre els objectius d’aquest any del departament destaca la lluita contra el tràfic il·lícit dels productes del tabac. En aquest sentit, ha exposat que s’ha previst la incorporació de 12 nous agents (7 al 2018 i 5 al 2019) i que s’està estudiant fer una vigilància aèria, més enllà del punt fronterer.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya