logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

S'aprova el projecte de llei del Tribunal d'Arbitratge per fomentar aquest mecanisme de resolució de conflictes

El Tribunal d'Arbitratge estarà format per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra i el Col·legi Oficial d'Advocats d'Andorra

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, el projecte de llei del Tribunal d'Arbitratge, que crea aquesta institució per incentivar l'arbitratge com a mecanisme alternatiu de resolució de conflictes.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha presentat el projecte de llei i ha explicat que la creació del tribunal és el darrer pas per fomentar l'arbitratge, després de l'aprovació de la Llei d'arbitratge, l'any 2014.

Aquest mecanisme, juntament amb la mediació, és una alternativa per evitar que determinats conflictes arribin a un procés judicial. Així, l'arbitratge dona resposta a les necessitats del món del comerç, nacional i internacional, i ofereix mecanismes alternatius de resolució dels conflictes mercantils d'una manera àgil, ràpida i eficaç.

El Tribunal d'Arbitratge estarà format per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d'Andorra i el Col·legi Oficial d'Advocats d'Andorra. El Ple del Tribunal estarà compost per set membres: tres nomenats per la CCIS, tres pel Col·legi d'Advocats, i el president, nomenat pels altres sis membres.

Pel que fa a les funcions del tribunal, el projecte de llei preveu que haurà d'administrar els arbitratges nacionals i internacionals que se li encomanin; haurà de mantenir la infraestructura i els mitjans necessaris per administrar els arbitratges, i fomentar les condicions necessàries per situar Andorra en condicions de competir amb la resta de seus arbitrals internacionals.

A més, el tribunal ha de desenvolupar i fomentar activitats per a l'estudi, la investigació i la divulgació de l'arbitratge; s'ha de coordinar amb els poders públics per assegurar la implantació de l'arbitratge; promocionar activament el tribunal en els fòrums d'arbitratge internacionals; regular el procediment d'arbitratge i de determinació dels àrbitres; vetllar pel compliment de les condicions de capacitat i independència dels àrbitres; elaborar informes i dictàmens que se li sol•licitin en relació amb els problemes que pugui suscitar la pràctica de l'arbitratge, i estudiar i analitzar els drets arbitrals nacionals i internacionals.
Link:
https://andorranoticies.com/noticia/7950_-aprovaelprojectedelleideltribunaldarbitratgeperfomentaraque-tmecani-medere-oluciodeconflicte--1.htm