logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Agricultura rep al productor d'Autèntic Abelles, mel d’Andorra que ha obtingut un nou reconeixement internacional

Durant la trobada Garaud ha explicat el procés d’elaboració dels seus productes artesans posant en valor l’elevada qualitat de les seves mels

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, juntament amb el director del Departament d’Agricultura, Josep M. Casals, ha rebut aquest dimarts al matí, Mathieu Garaud, fundador d'Autèntic Abelles, productor local de mels adherit a la marca de Productes Agraris i Artesans d’Andorra.

Autèntic Abelles produeix diverses varietats de mels a través de les més de 150 arnes que té ubicades en diferents indrets del país i recentment les seves mels d’alçada han estat guardonades amb la medalla d'or al concurs internacional de mels CARI, un concurs que té lloc cada any a la ciutat de Louvain-la-Neuve a Bèlgica i al qual hi concorren mels d’arreu d’Europa.

En aquesta última edició hi van participar més d’un centenar de productors procedents de diversos països europeus i la mel d’Autèntic Abelles va rebre el distintiu per la seva varietat de mel d’alçada produïda aquest passat estiu a les arnes que tenia ubicades a la zona de l’Armiana de Canillo, afavorint així la producció d’una mel feta principalment a base de flors d'Abarset.

Durant la trobada Garaud ha explicat el procés d’elaboració dels seus productes artesans posant en valor l’elevada qualitat de les seves mels prenent en consideració la ubicació de les seves arnes en diversos indrets del país en la que predomina l’entorn natural.

Per la seva part, la ministra i el director han apropat a Garaud el recent reglament aprovat pel Govern que regula la producció ecològica. Entre altres aspectes, aquest text permet als productors del país l’obtenció d’una certificació de producció ecològica que serveix com a distintiu a l’hora de comercialitzar el producte. “Tenir un distintiu de país ens permet posar en valor els nostres productes de proximitat, diversificar el sector i millorar-ne la qualitat”, ha explicat Calvó.

El text normatiu, que despenja de la Llei 18/2018 de la producció ecològica i dels règims de qualitat, està pensat per certificar productes vinculats a l’horta, confitures i melmelades, vins, ous i mels, entre d’altres. El reglament ha estat rebut de manera molt positiva pel sector i molts productors del país ja estudien demanar la certificació. Amb la voluntat de facilitar l’obtenció del segell, Calvó ha avançat l’Executiu treballa de manera paral·lela en el desenvolupament de noves línies d’ajuts pel sector primari, orientades en aquest cas a acompanyar el sector agrari a la conversió i a la certificació de la producció ecològica.
Link:
https://andorranoticies.com/noticia/62082_agriculturarepalproductordautenticabelle-meldandorraquehaobtingutunnoureconeixementinternacional-2.htm