logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

El projecte 'Adéu' de l'arquitecte Josep Travé, guanyador del concurs d’idees del Tanatori Nacional

Per la seva part, la cònsol major, Trini Marín, ha celebrat el punt de partida d'aquest projecte, una demanda de ciutadania escaldenca que donarà servei a tot el país. També ha volgut felicitar als participants per les seves propostes i la qualitat d'aquestes

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i els cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, i Marc Calvet, han lliurat aquest migdia els premis del concurs d'idees, convocat pel Govern, per a la selecció d'un professional de l'arquitectura encarregat de la redacció del projecte de construcció del Tanatori Nacional i sales de vetlla comunals. El projecte guanyador ha estat el de l'arquitecte Josep Travé, intitulat "Adéu", que ha ideat un edifici que s'ubicarà pròxim a la clínica de Meritxell, que busca, segons ha explicat el mateix arquitecte, fomentar la intimitat i el respecte per a les famílies que es trobaran a l'interior de l'edifici.

El jurat del concurs va deliberar unànimement, en la reunió celebrada el passat 12 de desembre, concedir el 3r premi, dotat amb 3.000 euros, al projecte dels arquitectes Eduard Mariné Casals (DELINIUM ARQUITECTES, SL) i Gerard Arias Torres (ARID, SL). El 2n premi, de 6.000 euros ha anat per l'arquitecte Lluís Ginjaume Gratacós (TAIT, SAU). Finalment, dotat amb 12.000 euros, es va fallar a favor de l'arquitecte Josep Travé Sirvent.

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha destacat del projecte guanyador el fet que defineixi molt bé els graus d'intimitat que requereixen aquesta instal·lació. D'altra banda, ha valorat de manera molt positiva els tres projectes finalistes, així com la qualitat que presentaven les 16 propostes presentades a concurs. També ha destacat que aquest projecte que es dura a terme conjuntament amb el comú d'Escaldes Engordany, és un exemple de bona col·laboració entre administracions.

Per la seva part, la cònsol major, Trini Marín, ha celebrat el punt de partida d'aquest projecte, una demanda de ciutadania escaldenca que donarà servei a tot el país. També ha volgut felicitar als participants per les seves propostes i la qualitat d'aquestes.

L'edifici que acollirà el Tanatori Nacional i les sales de vetlla comunals es construirà en el terreny de 502,31 m², propietat del Govern, que actualment ocupa l'aparcament de vehicles d'ús intern de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i després del conveni signat el passat mes d'octubre, entre el Govern i el Comú d'Escaldes-Engordany.

El futur Tanatori Nacional constarà d'una planta soterrània, d'una planta baixa situada al nivell del carrer dels Escalls, i d'una planta superior. La planta soterrània serà destinada a tanatori nacional, i les plantes baixa i primera a sales de vetlla comunals. La construcció també preveu crear una petita plaça pública. El Govern assumirà els costos d'execució de la part d'obra i instal·lacions que corresponguin al Tanatori Nacional, i el Comú d'Escaldes-Engordany els costos corresponents a les sales de vetlla comunals i la plaça pública. Les despeses de conservació i explotació seran repartides de forma similar. Està previst que el Tanatori Nacional estigui operatiu el 2019.
Link:
https://andorranoticies.com/noticia/6112_elprojecteadeudelarquitectejo-eptraveguanyadordelconcur-didee-deltanatorinacional-1.htm