logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Jover reitera l'aposta del Govern en la recerca en benefici del país i de la societat en general

Eric Jover ha ressaltat l'alta densitat de recerca al Principat, i la importància que aquesta es pugui desenvolupi també de manera transversal, amb la implicació de diferents sectors, el que contribueix a l'enriquiment d'Andorra.

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha inaugurat aquesta tarda la 3a Trobada d'Investigadors d'Andorra que s'ha celebrat al Centre cultural i de congressos lauredià amb la presència de científics i institucions del país relacionats amb la recerca.

La Trobada ha estat organitzada pel Departament d'Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l'Estudi del Ministeri d'Educació i Ensenyament Superior amb la finalitat d'impulsar i realitzar activitats que permetin posar en valor la tasca que desenvolupen els investigadors d'Andorra. Així mateix, vol ser un fòrum que permeti donar visibilitat a la recerca que realitzen els investigadors andorrans al país o a l'estranger, reflexionar sobre l'estat de la investigació, fomentar l'intercanvi de coneixement i afavorir la cooperació científica per establir nous vincles de recerca o enfortir els existents.

En la seva intervenció, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha reiterat l'aposta del Govern en la recerca en benefici de la societat en general, i ha recordat que aquesta legislatura s'ha duplicat el capital destinat a la investigació, alhora que s'ha millorat el finançament d'organismes relacionats amb la recerca. Eric Jover també ha dit que Andorra necessita de la recerca per nodrir de coneixements la societat, per contribuir a la diversificació econòmica del país, i per emfatitzar l'esperit crític dels ciutadans, que els permetrà afrontar amb més garanties els reptes de futur.

Eric Jover ha ressaltat l'alta densitat de recerca al Principat, i la importància que aquesta es pugui desenvolupi també de manera transversal, amb la implicació de diferents sectors, el que contribueix a l'enriquiment d'Andorra. Així mateix, el ministre d'Educació i Ensenyament Superior, ha destacat que l'acord d'associació amb la Unió Europea obrirà nous fronts i donarà impuls als treballs d'investigació sorgits del Principat.

L'acte d'avui s'ha adreçat a la comunitat científica en general, tant a científics com a institucions que tinguin interès per la recerca o estiguin vinculades directa o indirectament amb aquesta activitat. En aquesta 3a edició, 8 investigadors/es han explicat l'estat de la seva recerca, i l'acte s'ha tancat amb un taula rodona sobre recerca i qualitat moderada per la directora de l'Agència de Qualitat de l'Ensenyament Superior d'Andorra, la Dra. Marta Fonolleda. Durant l'acte també s'ha presentat base de dades, RecercAND, que recull i difon la producció científica relacionada amb Andorra.
Link:
https://andorranoticies.com/noticia/5822_joverreiteralapo-tadelgovernenlarecercaenbeneficidelpai-idela-ocietatengeneral-1.htm