logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Les tarifes d’electricitat a Andorra es mantenen en la banda baixa europea

L’estructura tarifària proposada manté les 3 tipologies de tarifa en funció de la potència contractada i de l’ús de l’energia elèctrica

El Govern ha aprovat en la sessió de Consell de Ministres d’avui, el decret de modificació de les tarifes elèctriques de FEDA per l’any 2018. D’acord amb aquesta modificació, la majoria de les tarifes aplicables augmentaran un 2%. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha destacat que aquest l’increment, per sota de l’IPC, referma la competitivitat dels preus en relació als països de l’entorn europeu.

Cinca ha puntualitzat que la proposta aprovada avui permetrà dotar FEDA de recursos suficients per promoure els projectes de diversificació energètica i preservar el nivell actual de qualitat de servei que ofereixen les entitats distribuïdores del Principat. De la mateixa manera, ha afirmat que es podrà garantir un marge brut suficient per a absorbir possibles variacions en els costos d’adquisició de l’energia fora d'Andorra.

L’estructura tarifària proposada manté les 3 tipologies de tarifa en funció de la potència contractada i de l’ús de l’energia elèctrica. Les tarifes blaves, per a usuaris domèstics i per a petits professionals o industrials, les tarifes vermelles aplicables a usuaris professionals o industrials mitjans, i les tarifes verdes,  previstes per a grans industrials.

De la mateixa manera es continua incidint en una política tarifària que fomenta l’estalvi i l’eficiència del consum elèctric. Així els clients poden optar a les tarifes amb discriminació horària que tenen com a finalitat que el consumidor traspassi una part del consum que es produeix en períodes cars a d’altres més econòmics, traspàs que no només representa un estalvi al propi consumidor, sinó que alhora contribueix a la reducció del cost de l’energia del sistema ja que les importacions d’electricitat es poden fer en períodes més favorables.




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/5680_le-tarife-delectricitataandorrae-mantenenenlabandabaixaeuropea-2.htm