logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Martínez Benazet recomana mantenir una actitud positiva durant el període de confinament

El ministre ha volgut “animar” els ciutadans perquè “no estiguin a casa de forma passiva”, atès que aquesta actitud “tampoc és sana”.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha comparegut aquest dissabte al migdia per actualitzar la informació referent al context sanitari d’Andorra en la crisi de la COVID-19. Una situació que, segons ha recordat el ministre, troba en el confinament domiciliari i en el distanciament social la millor eina per aturar la propagació del virus al país. En aquest sentit, Martínez Benazet ha posat en relleu alguns consells perquè el confinament sigui més agradable, ja que romandre a casa durant un llarg període de temps pot alterar els hàbits de vida i crear cert malestar psicològic.

En primer lloc, el titular de Salut ha destacat la importància de mantenir una actitud positiva, pensant que quedar-se a casa és un acte de responsabilitat i solidaritat. Joan Martínez Benazet ha remarcat que aquesta circumstància s’ha de viure com una oportunitat i aprofitar per “fer activitats de lleure o exercici” i dedicar temps a algun passatemps o afició, com ara llegir, estudiar o aprofitar les activitats culturals disponibles a Internet.

Precisament, el ministre ha volgut “animar” els ciutadans perquè “no estiguin a casa de forma passiva”, atès que aquesta actitud “tampoc és sana”. En aquest punt, Martínez Benazet s’ha referit a la necessitat de mantenir uns horaris i establir rutines, trencant amb el sedentarisme. Així mateix, el ministre de Salut ha recomanat mantenir telemàticament un contacte regular i freqüent amb familiars i amics, especialment, amb les persones més vulnerables o que viuen soles.

Un seguit de recomanacions elaborades pel Ministeri de Salut i que podeu consultar fent clic en el següent enllaç:  https://www.govern.ad/images/stories/Coronavirus/PDFs/Consells__Confinament_saludable_poblacio.pdf

A Andorra hi ha actualment 87 positius per COVID-19

D’altra banda, Joan Martínez Benazet ha informat que actualment a Andorra hi ha 87 malalts afectats per la COVID-19 dels quals, 14 estan hospitalitzats i 73 resten aïllats als seus domicilis (2 d’ells Centre Sociosanitari El Cedre).

Pel que fa als residents del Cedre, hi ha tres positius confirmats –dos dels quals es troben al mateix Centre Sociosanitari i un a l’Hospital–, inclosos en les xifres totals, i 7 amb altes sospites de ser positius. Els residents que estan acomodats a l’hotel adaptat es troben en bon estat de salut.

En paral·lel, el ministre de Salut s’ha referit a la iniciativa ciutadana de confeccionar mascaretes protectores explicant que, tot i no tenir utilitat per als professionals sanitaris, poden ser útils per a la població general. En aquest sentit, ha demanat a totes aquelles persones que estiguin confeccionant els articles que s’adrecin al correu electrònic  mascaretes@voluntariscovid19andorra.com o emplenin el formulari disponible a la pàgina web  http://www.voluntariscovid19andorra.com/mascaretes/ per tal de rebre les instruccions per a una correcta fabricació i eficiència.
Link:
https://andorranoticies.com/noticia/49265_martinezbenazetrecomanamantenirunaactitudpo-itivadurantelperiodedeconfinament-1.htm