logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Espot, Ubach i Calvó participen en les reunions d’Alt Nivell en el marc de la 74a Assemblea General de les Nacions Unides

La 74a assemblea general es durà a terme a la seu de les Nacions Unides a Nova York, sota el lema "Impulsa els esforços multilaterals per a l'erradicació de la pobresa, la qualitat de l'educació, l'acció contra el canvi climàtic i la inclusió"

Una delegació andorrana encapçalada pel cap de Govern, Xavier Espot, i les ministres d'Afers Exteriors, Maria Ubach i Medi Ambient Agricultura i sostenibilitat; Silvia Calvó, han assistit a la inauguració per part del secretari general de les Nacions Unides, Antonio Gutérres, de la Cimera per a l'Acció Climàtica. El secretari general de l'ONU, ha fet una crida a tots els líders perquè acudeixin a Nova York el 23 de setembre amb plans concrets i realistes per millorar les seves contribucions concretes en l'àmbit nacional per a 2020, seguint la directriu de reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle un 45% en els pròxims deu anys i a zero per al 2050.

Andorra referma, un cop més el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic, després de l'adhesió a l'Acord de París, l'any 2015, un marc normatiu que detalla les mesures a prendre per aturar l'alteració del clima i invertir el seu impacte. Està previst que el cap de Govern, Xavier Espot, expliqui les accions previstes a Andorra en la intervenció que durà a terme el pròxim dimecres en el marc d'aquesta Cimera d'Alt Nivell.
Durant aquesta setmana, la delegació andorrana participarà en els diferents fòrums multilaterals com són, la Cimera per a l'Acció Climàtica, la reunió per a la cobertura sanitària universal, la Cimera per als Objectius de Desenvolupament Sostenible així com la del finançament per al Desenvolupament.

La 74a assemblea general es durà a terme a la seu de les Nacions Unides a Nova York, sota el lema "Impulsa els esforços multilaterals per a l'erradicació de la pobresa, la qualitat de l'educació, l'acció contra el canvi climàtic i la inclusió".




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/37233_e-potubachicalvoparticipenenle-reunion-daltnivellenelmarcdela74aa-embleageneraldele-nacion-unide--1.htm