logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Els participants al Workshop del paisatge en espais industrials proposaran mesures aplicables a Andorra

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i el conseller d’Urbanisme i Aparcaments del Comú d’Andorra la Vella, Josep Antoni Cortés, han inaugurat els tallers i han animat els participants a treballar i ser creatius per trobar mesures que ajudin a reduir l’impacte visual i millorar la integració paisatgística de les zones industrials

Andorra la Vella acull, aquesta setmana, el Workshop internacional ‘Estratègies d’integració paisatgística en espais industrials’. En aquestes jornades de treball, estudiants del màster internacional del paisatge de la Universitat Autònoma de Barcelona es plantejaran projectes de millora del paisatge aplicables a les zones industrials d’Andorra que es podran tenir en compte en l’elaboració d’una llei que reguli sobre aquesta matèria.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, i el conseller d’Urbanisme i Aparcaments del Comú d’Andorra la Vella, Josep Antoni Cortés, han inaugurat els tallers i han animat els participants a treballar i ser creatius per trobar mesures que ajudin a reduir l’impacte visual i millorar la integració paisatgística de les zones industrials.

Calvó ha exposat que gran part de les zones industrials d’Andorra són properes a les zones habitades i que en els darrers anys s’ha treballat molt per controlar aquestes activitats i evitar problemes de contaminació o de gestió de l’aigua i dels residus. Ara, però, cal fer un pas més i preocupar-se de la integració en el paisatge.

En aquest sentit, la ministra ha indicat que el Ministeri ja treballa, en col·laboració amb els Comuns, en una normativa que reguli la instal·lació i adequació de les zones industrials. Així, ha considerat molt oportuna i interessant la celebració del workshop, i les idees que se’n puguin extreure.

De fet, la primera edició del workshop del paisatge, que va tenir lloc l’any 2015 al Pas de la Casa ja va donar els seus fruits, i les conclusions que se’n van extreure van servir per licitar el concurs d’idees d’embelliment del Pas de la Casa. Així mateix, aquest dimarts es presentarà la finalització de les obres de la primera fase del passeig del riu, que també va tenir en compte les idees exposades pels participants d’aquells tallers.

El conseller Josep Antoni Cortés, per la seva banda, ha indicat que per a la parròquia d’Andorra la Vella és molt interessant acollir aquest esdeveniment, pel fet de comptar amb zones industrials molt diverses. A més, ha assegurat que el Comú té molt en compte aquesta situació a l’hora d’edificar.

El workshop s’emmarca en l’Estratègia nacional del Paisatge, que es desenvolupa des del 2012, i concretament en el punt que determina que els paisatges urbans han de ser de qualitat. En aquest sentit, el director del màster, Francesc Muñoz, ha remarcat que tot i no tractar-se de paisatges d’excel·lència, el fet de trobar mesures d’integració paisatgística per a les zones industrials és important i alhora suposa un repte.

Els participants, estudiants i professors de països com Itàlia, Hongria, Rússia o Xile de diverses disciplines, treballaran durant una setmana en equips per tal de proposar alternatives i solucions d’integració paisatgística de les zones industrials que es prendran com a exemple. El fet de conèixer els espais i treballar in situ els permetrà trobar solucions més adequades i aplicables.




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/3087_el-participant-alwork-hopdelpai-atgeene-pai-indu-trial-propo-aranme-ure-aplicable-aandorra-1.htm