logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Andorra se suma a la setmana mundial de conscienciació sobre l'ús correcte dels antibiòtics

Els antibiòtics representen un recurs molt valuós a l'hora de tractar les malalties infeccioses causades per bacteris

El Ministeri de Salut s'adhereix a la celebració de la Setmana Mundial per a la lluita contra la resistència als antibiòtics que a partir del dilluns vinent celebra l'Organització Mundial de la Salut.

Els antibiòtics representen un recurs molt valuós a l'hora de tractar les malalties infeccioses causades per bacteris. El consum inadequat d'aquests medicaments té com a conseqüència l'aparició de resistències als antibiòtics de forma que els bacteris no responen a l'acció d'un o més antibiòtics. Comportaments com l'autoconsum d'antibiòtics sense la recepta d'un metge o l'ús d'antibiòtics sobrants per a tractar infeccions provocades per virus com la grip o els refredats augmenten la resistència als antibiòtics. Actualment l'aparició de bacteris resistents als antibiòtics representa una de les amenaces de salut pública més importants causant 25.000 morts a l'any a Europa. Si no s'aconsegueix frenar la progressió de la resistència als antibiòtics, en breu, infeccions fins ara senzilles de tractar amb aquests medicaments podrien convertir-se en mortals.

La campanya que posa en marxa el Ministeri de Salut consistirà en la difusió de material divulgatiu als centres sanitaris on es donen pautes a la població per l'ús correcte dels antibiòtics: prendre'ls exclusivament per prescripció mèdica, tenir present que els antibiòtics no són eficaços per a infeccions provocades per virus i que no alleugeren el dolor ni la febre, o bé recordar que l'ús inadequat dels antibiòtics representa un risc per a la salut de tots. El passat mes de maig, el Ministeri de Salut ja va organitzar una xerrada centrada en aquesta problemàtica a càrrec de la directora de l'Agència espanyola del medicament i productes sanitaris, Belén Crespo.




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/2973_andorra-e-umaala-etmanamundialdecon-cienciacio-obrelu-correctedel-antibiotic--1.htm