logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

El Govern d'Andorra alerta de l’elevat perill d’allaus de cara al cap de setmana

Aquest augment de temperatures, i la previsió de sol durant el dia provocarà un procés d’humidificació que podrà fer baixar nombroses allaus a nombrosos vessants

El Govern, després de les nevades d’aquesta setmana, i en previsió de la situació meteorològica dels propers dies, alerta del fort perill d’allaus que es preveu per al cap de setmana. Així, es recomana a totes aquelles persones que tinguin previst anar a la muntanya, que ho facin amb les màximes precaucions i triant els recorreguts més allunyats del perill d’allaus, i sempre amb els equipaments de seguretat necessaris.

El Servei Meteorològic ha informat que les nevades d’aquest dimecres han acumulat fins a un metre de neu, i encara s’esperen noves precipitacions que poden augmentar aquests gruixos. Concretament, durant divendres es preveu que puguin arribar a caure fins a 20 centímetres de neu nova.

D’altra banda, les temperatures s’aniran incrementant, sobretot a partir de divendres a la nit i durant el dissabte, i això provocarà que augmenti notablement el risc d’allaus, que se situarà durant dissabte a nivell 4.

Aquest augment de temperatures, i la previsió de sol durant el dia provocarà un procés d’humidificació que podrà fer baixar nombroses allaus a nombrosos vessants.

Així doncs, en previsió que aquest cap de setmana hi pugui haver un gran nombre d’excursionistes i esquiadors a l’alta muntanya, es recomana la màxima precaució, triant llocs allunyats del perill d’allaus. Es recomana evitar les zones d’alta muntanya exposades a canals d’allaus i fora de bosc, i evitar esquiar fora de pistes obertes i senyalitzades.

D’altra banda, es recorda a tots els conductors l’obligatorietat de dur els vehicles equipats correctament durant la temporada d’hivern, per tal d’evitar accidents i ajudar a millorar la circulació a les carreteres.

En previsió als nous episodis de neu per al cap de setmana, es recomana que es limitin els desplaçaments amb vehicle als estrictament necessaris i comprovar l'estat dels automòbils i dels equipaments especials abans dels desplaçaments. També es recomana als vianants que s'equipin amb roba d'abric i calçat adequat. Es pot consultar l'estat de la xarxa viària al web www.mobilitat.ad, i consultar la previsió meteorològica i l’evolució del perill d'allaus a www.meteo.ad. També trobareu informació a www.protecciocivil.ad.




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/25181_elgoverndandorraalertadelelevatperilldallau-decaraalcapde-etmana-1.htm