logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Andorra torna a superar per segon any consecutiu el milió de turistes a l´estiu

Andorra supera de nou i per segon any consecutiu la xifra del milió de turistes rebuts entre l´1 de juny i el 30 de setembre

Un total d´1.033.450 turistes han gaudit de les seves vacances al país. Una xifra que suposa un augment de l´1,3% respecte els turistes que han acudit a Andorra durant l´estiu de l´any passat .

En aquest sentit, Andorra supera de nou i per segon any consecutiu la xifra del milió de turistes rebuts entre l´1 de juny i el 30 de setembre.
Així ho ha exposat avui el ministre de Turisme, Francesc Camp, acompanyat del gerent d´Andorra Turisme, Betim Budzaku i la directora de Màrqueting i Comunicació d´Andorra Turisme, Noemí Pedra, en la presentació del balanç d´estiu.

Les dades mostren una tendència estable respecte les xifres assolides l´estiu del 2017. En concret, s´ha produït un creixement de turistes durant l´agost, el juny i el setembre han estat estables i el juliol ha sigut menys freqüentat comparat amb l´estiu de l´any passat.
Els serveis d´oci del sector turístic (Grandvalira, Vallnord, Naturlandia, Caldea-Inúu, museus i monuments, Museu Carmen Thyssen, Palau de Gel, refugis guardats i Parcs Naturals de Sorteny i del Comapedrosa) també s´han mantingut en la mateixa línia que l´estiu passat, amb un augment del 0,1% d´entrades venudes. El nombre de pernoctacions i la mitjana de pernoctacions també són semblants a les registrades l´estiu del 2017.

Per nacionalitats, els turistes espanyols han crescut un 0,5% respecte l´estiu anterior mentre que els francesos han augmentat un 7,4% i els d´altres nacionalitats han baixat un 4,7%. En conjunt, les xifres són semblants a l´any passat i positives. Més encara, si tenim en compte el comparatiu amb els països veïns: a Espanya el turisme ha caigut un 2% i a Catalunya un 3,3% (de juny a agost del 2018). Aquesta correcció es deu sobretot a una reconfiguració del turisme europeu ja que els països de l´Orient Mitjà estan recuperant turistes després de la crisi que han patit.

La campanya de comunicació d´estiu, que enguany comptava amb un nou espot publicitari basat en el lema "Viu la teva pròpia història", s´ha articulat a Espanya i França en diferents mitjans, ja sigui a través de la televisió, premsa especialitzada, publicitat exterior i també a nivell on-line. A destacar al mercat espanyol les accions especials que s´han realitzat amb Disney- fruit de l´acord de col·laboració signat amb Andorra Turisme-i l´emissió de reportatges a Teledeporte. A França, destacar l´acció especial realitzada amb Le Routard.
A més, s´han posat en marxa diferents accions amb tour operadors per potenciar l´oferta de cicloturisme i també, per obrir mercat en d´altres països llunyans (Regne Unit, Polònia i Rússia).

Consolidació de l´Andorra Shopping Festival
De l´1 a l´11 de novembre torna l´Andorra Shopping Festival, un esdeveniment que enguany arriba a la sisena edició. Les propostes per aquests dies són variades amb animacions al carrer, tallers infantils, repeteix l´activitat de beauty room, street art, una marató fotogràfica, les jornades gastronòmiques de l´Andorra a Taula i diferents accions específiques amb col·laboradors com Disney, GoPro, Razor i Ninebot by Segway, Appeltiser i l´equip de bàsquet del Morabanc Andorra.
Com a novetat, enguany es projectarà un mapping nocturn sobre les obres d´art que crearan les artistes andorranes Anna Mangot, Samantha Bosque i Zoe.
Avui ha començat la campanya de comunicació als mercats espanyol i francès i durarà fins el proper 8 de novembre. A Espanya es realitzarà publicitat a Televisió de Catalunya i a Aragón TV. També s´articularà a través de la ràdio (València i Madrid), premsa generalista i online. Pel que fa a França, l´esdeveniment es donarà a conèixer a les ciutats de Toulouse i Perpignan amb publicitat exterior, falques de ràdio, online i una acció especial a Toulouse.
Tota la informació sobre l´Andorra Shopping Festival està disponible al microsite: https://andorrashoppingfestival.visitandorra.com/ca/




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/20014_andorratornaa-uperarper-egonanycon-ecutiuelmiliodeturi-te-ale-tiu-1.htm