logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Espot anuncia un programa d’atenció específic per a les persones amb sordceguesa

L’acte també ha comptat amb el testimoni personal a càrrec de l’escriptor i poeta amb sordceguesa, Agustí Vilar

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha inaugurat la Jornada tècnica amb motiu de la celebració del Dia internacional de la sordceguesa, que ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. En el seu discurs, el ministre ha anunciat que es posarà en marxa un programa d’atenció específic per a les persones amb sordceguesa.

Amb motiu del Dia internacional de la sordceguesa, que es va celebrar el passat 27 de juny, el Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior i el Ministeri de Salut han organitzat una sessió de sensibilització sobre aquesta discapacitat única.

El ministre ha destacat la importància d’aquest acte de sensibilització per tal de donar visibilitat a aquesta discapacitat. A més, ha destacat que la jornada serveix per tal de donar eines i recursos als professionals per fer l’acompanyament necessari a les persones amb aquesta discapacitat.

D’altra banda, Espot ha recordat que d’acord amb el principi d’atenció integral a les persones, s’ha d’adaptar l’atenció en cada cas a la discapacitat que té cada persona. En aquest sentit, ha insistit que les persones que tenen sordceguesa també mereixen programes específics, i ha indicat que per això s’ha començat a treballar ja amb l’Associació catalana pro persones amb sordceguesa per poder implementar un programa amb accions concretes per aquesta discapacitat.

En l’acte també ha participat el president de l’Associació catalana pro persones amb sordceguesa i de la Federació espanyola de sordceguesa, Ricard López, que ha parlat de la necessitat de donar eines de comunicació a les persones sordcegues. López ha remarcat que també és important la vessant de la salut, però que l’associació vol posar especial atenció a l’atenció que es dona a la discapacitat ja que sense ajuda específica, les persones amb sordceguesa queden aïllades.

En aquest sentit, López ha presentat una guia d’orientació i mobilitat per a persones amb sordceguesa que ha lliurat al Ministeri per tal d’ajudar cuidadors i familiars de persones amb sordceguesa.

L’acte també ha comptat amb el testimoni personal a càrrec de l’escriptor i poeta amb sordceguesa, Agustí Vilar.




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/15971_e-potanunciaunprogramadatencioe-pecificperale-per-one-amb-ordcegue-a-1.htm