logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Andorra i Xipre signen un Conveni per evitar la Doble Imposició

Ambdós ministres han celebrat la signatura i han mostrat la seva voluntat de reforçar la cooperació bilateral i en l’àmbit multilateral

Durant la seva estada a Dinamarca, Maria Ubach, ha signat amb el seu homòleg de Xipre, Nikos Christodoulides, un Conveni de no Doble Imposició entre els dos països. Es tracta del 8è conveni signat per evitar les dobles imposicions i prevenir l'evasió i el frau fiscal, els set anteriors amb Emirats Àrabs Units, Espanya, França, Liechtenstein, Luxemburg, Malta i Portugal ja estan en vigor.

Ambdós ministres han celebrat la signatura i han mostrat la seva voluntat de reforçar la cooperació bilateral i en l’àmbit multilateral. El ministre xipriota ha manifestat el suport del seu país en el procés de negociació de l’acord d’associació d’Andorra amb la UE.

Ubach es troba amb els seus homòlegs a Portugal, Irlanda, i Grècia

L'agenda de la titular d'Afers Exteriors també ha inclòs una trobada bilateral amb la secretària d'Estat d'Afers Exteriors i Cooperació de la República Portuguesa, Teresa Ribero, amb la qual han tractat diferents aspectes de les relacions entre els dos països. Així Ubach i Ribero han parlat de Candidatura d'Andorra per esdevenir membre observador de la Comunitat de Països de llengua Portuguesa, fent seguiment de la proposta feta durant la visita del president de Portugal a Andorra, Marcelo Rebelo de Sousa, el setembre de l'any passat. També s'ha explorat la possibilitat de signar un acord global entre Andorra i Portugal que inclogui col·laboracions en els àmbits de la llengua, l'educació, la joventut, el turisme, i aspectes culturals i patrimoni. Ambdues mandatàries també han tractat la candidatura d'Andorra la Cimera Iberoamericana 2020.

Maria Ubach també ha tingut ocasió de reunir-se amb el viceministre d'Afers Exteriors de Grècia, Terens-Nikolaos Quick, a qui ha relatat els avenços i reformes fetes per Andorra en matèria fiscal i el procés d'adaptació de tota la normativa als estàndards internacionals.

La ministra d'Afers Exteriors s'ha reunit durant la jornada d'avui amb el ministre d'Estat del Departament d'Afers Exteriors i Comerç d'Irlanda, Ciarán Cannon. Els dos ministres han parlat de les relacions dels dos països amb la Unió Europea i han explorat vies per impulsar i reforçar la cooperació bilateral i multilateral.




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/13647_andorraixipre-ignenunconveniperevitarladobleimpo-icio-1.htm