logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Espot presideix la cerimònia d'obertura de la formació inicial de la 29a promoció d'agents penitenciaris

Aquesta 29a promoció està constituïda per 7 futurs agents penitenciaris, que han superat el procés selectiu de la primera convocatòria portada a terme després de 8 anys sense contractacions al Centre Penitenciari

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha presidit aquest matí la cerimònia solemne d'obertura de la formació inicial de la 29a promoció d'agents penitenciaris. L'acte també ha comptat amb la participació del director del Centre Penitenciari, Francesc Tarroch, i la presència de la secretària d'Estat de Justícia i Interior, Ester Molné, així com la direcció del Cos de Policia i representants de cossos d'ordre d'Espanya.

Aquesta 29a promoció està constituïda per 7 futurs agents penitenciaris, que han superat el procés selectiu de la primera convocatòria portada a terme després de 8 anys sense contractacions al Centre Penitenciari. Així ho ha posat de relleu en la seva al·locució el ministre, Xavier Espot, que ha recordat que aquesta convocatòria respon al compromís del Govern de dotar el Cos Penitenciari de més efectius per fer front a les noves tasques i reptes exigits en l'àmbit professional.

Es tracta també de la primera promoció que ha estat seleccionada amb la Llei del Cos de Penitenciari que el Govern va reformar l'any 2017, una reforma legal que, segons ha ressaltat Xavier Espot va servir per elevar substancialment els requisits per poder aspirar a un plaça d'agent penitenciari, tant pel que fa a la titulació com a l'honorabilitat.

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, també s'ha referit a la formació que començaran a partir d'ara els 7 futurs agents penitenciaris, de la qual ha destacat que es farà íntegrament a Andorra, amb una durada de 7 mesos i amb continguts més especialitzats, en base a un pla de formació estructurat, complet prèviament aprovat pel ministeri. D'aquesta manera, els agents estaran totalment formats per donar resposta a les seves funcions encomanades, entre elles, la de reinserció i resocialització dels interns, tasques per a les quals, tant el ministre com el director del Centre Penitenciari, Francesc Tarroch, han destacat que s'està apostant.

Una vegada els 7 agents hagin finalitzat la seva formació, entraran al Cos el pròxim mes d'octubre per un període de prova d'un any. El Centre Penitenciari disposarà llavors de 62 efectius.




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/12530_e-potpre-ideixlacerimoniadoberturadelaformacioinicialdela29apromociodagent-penitenciari--1.htm