logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

S'engega la campanya de seguretat viària "Andorra, territori ciclista" adreçada a usuaris de la bicicleta

El ministre i el ciclista han remarcat els principals objectius que són: conscienciar dels perills de la carretera i del trànsit a totes les persones que utilitzen la bicicleta tant professionals com aficionats, fomentar el respecte i la convivència entre tots els usuaris de la via pública, i convertir Andorra en un referent en seguretat ciclista

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha presentat aquesta tarda la campanya de seguretat viària adreçada al col·lectiu dels ciclistes "Andorra, territori ciclista". La presentació ha comptat amb la participació del ciclista Joaquim Rodríguez "Purito", imatge d'aquesta campanya, que es posa en marxa des de l'Àrea de Mobilitat.

El ministre i el ciclista han remarcat els principals objectius que són: conscienciar dels perills de la carretera i del trànsit a totes les persones que utilitzen la bicicleta tant professionals com aficionats, fomentar el respecte i la convivència entre tots els usuaris de la via pública, i convertir Andorra en un referent en seguretat ciclista.

La campanya es difondrà a través de Ràdio i Televisió d'Andorra, organisme col·laborador, i de les xarxes socials amb recomanacions sobre les conductes correctes que els ciclistes han d'adoptar quan estan a la carretera. Els missatges posen incidència en el respecte de les normes i els senyals de trànsit, i en la prudència en general. Amb la voluntat d'aportar més seguretat als ciclistes, el ministre Jordi Torres ha explicat que el Govern també té previst aprovar en un breu termini de temps, la modificació del Codi de circulació. Entre els canvis principals que s'introduiran al text destaquen l'obligatorietat de dur el casc en els trajectes interurbans, que els vehicles respectin la distància mínima d'un metre i mig en els avançaments dels ciclistes, l'autorització que els ciclistes circulin en paral·lel, i la recomanació que es disposi d'una assegurança personal d'accident, així com d'una llicència. El ministre ha ressaltat que aquestes aportacions al text han consensuades amb la Federació Andorrana de Ciclisme. Jordi Torres, també ha recordat que la política del Govern és seguir habilitant carrils d'ús exclusiu per a bicicletes en tota obra nova que es realitzi a la xarxa viària del Principat.

Per la seva banda, Joaquim Rodríguez, ha recordat que a la carretera, els ciclistes són els més vulnerables i que per aquest motiu, cal ser prudent i respectar les normes i els senyals, per tal que la convivència amb els vehicles sigui la idònia. En aquest sentit, ha destacat que a Andorra, els conductors respecten molt els ciclistes, i així també ho demostra que el país és triat per molt ciclistes estrangers.




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/11342_-engegalacampanyade-eguretatviariaandorraterritoricicli-taadrecadaau-uari-delabicicleta-1.htm