logo
Imprimir
-- | :hs
•ANDORRA

Els banders mantenen els controls de caça i pesca i intensifiquen la vigilància de gossos perillosos

Un dels objectius del 2017 del Cos de Banders era continuar la sensibilització en relació amb la normativa aplicable als propietaris de gossos potencialment perillosos

El Cos de Banders ha mantingut durant el 2017 el nivell de controls de caça i pesca similars als anys anteriors, però durant aquest any s’han reforçat els controls per gossos potencialment perillosos. Així ho ha explicat el director del Cos de Banders, Miquel Rossell, en el marc del balanç d’actuacions del 2017.

Un dels objectius del 2017 del Cos de Banders era continuar la sensibilització en relació amb la normativa aplicable als propietaris de gossos potencialment perillosos. Així, durant aquest any el cos ha intensificat la presència en zones habitades, d’esbarjo o properes a centres escolars, i ha augmentat sensiblement els controls.

El reforç de la tasca de control de gossos perillosos ha derivat en un augment també dels atestats, que han augmentat a 60, i de les sancions, que han estat principalment per portar el gos sense morrió i per no tenir la documentació. En aquest sentit, el director dels banders ha indicat que en tots els atestats per aquesta qüestió s’insisteix en la sensibilització dels propietaris perquè coneguin la normativa.

Pel que fa a la caça, els banders han mantingut el nombre de controls, en 630, i el nombre d’atestats, tot i haver augmentat, continua sent molt reduït. Així, es constata la major sensibilització dels caçadors, ja que del total de sancions, més de la meitat són sancions lleus per no retornar les anelles a temps.

Quant a la pesca, la presència del Cos de Banders al terreny s’ha mantingut respecte dels anys anteriors, però tenint en compte la major conscienciació dels pescadors, i el respecte de la normativa, s’ha reduït el nombre de controls. Igualment, el nombre d’atestats ha baixat considerablement i només s’han imposat quatre sancions.

D’altra banda, el Cos de Banders continua diversificant les seves activitats, i durant tot el 2017 ha implementat les observacions de dades nivològiques sobre el terreny per prevenir el risc d’allaus i aportar informació de primera mà al servei meteorològic.




Link:
https://andorranoticies.com/noticia/10606_el-bander-mantenenel-control-decacaipe-caiinten-ifiquenlavigilanciadego-o-perillo-o--1.htm